Näe ja koe

Tapahtumat

Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka tarjoilee tapahtumia ja näyttelyjä ympäri vuoden. Akustiikan lavalla nähdään viikoittain niin valtakunnan eturivin artisteja kuin paikallisia esiintyjiäkin. Näyttelysalissa tarjonta vaihtuu kuukausittain.

Elämystalo Artterissa perinteikäs Yty-teatteri tarjoilee laadukasta teatteriohjelmistoa harrastajien voimin. Noin 100 hengen teatterisali lämpiöineen toimii paikkana myös monille tapahtumille ja koulutuksille.

Ylivieskassa tapahtuu ympäri vuoden pienempiä ja suurempia tilaisuuksia, jotka voit tarkistaa tapahtumakalenterista.

Ylivieskan Kulttuurihelmet avaa tapahtumavuoden. Tammi-maaliskuussa järjestettävien kulttuuriviikkojen aikana tarjolla on ohjelmaa ja tekemistä kaiken ikäisille.

Kesän käynnistävät lasten aktiviteettiviikko ja kaupunkifestivaali Sun Pampas.

Raudaskylän Soiva kesä tunnetaan tasokkaista musiikkileireistään ja eri puolille kaupunkia levittäytyvistä konserteistaan.

Aitoon kesäteatteritunnelmaan voi virittäytyä Niemelänkylän kesäteatterissa.

Kesäkeskiviikkoina tunnelmalliset iltatorit kokoavat esiintyjiä ja yleisöä Kauppatorille.

Heinä-elokuun vaihteessa Ylivieskassa vietetään kotiseutuviikkoa. Sen yhteydessä järjestettiin kesällä 2018 ensimmäistä kertaa myös Pohjalainen ruokatori ja käsityöläistori.

Ylivieskan kesän päättävät elokuinen TaideFest sekä Kauppojen yö syyskuun alussa. Silloin kadut täyttyvät ihmisistä, kaupat pitävät ovensa auki puolille öin, ja kaikkialla tuikkivat lyhdyt valaisevat pimenevää iltaa.

Muita Ylivieskan tapahtumia:
Ryskypäivät
Autokaupan superviikonloppu
Wiljanpäivät
Wanahat wehkeet kylätiellä
Tanssifestivo
Teatterifestivaali
Elokuvafestivaali

Nähtävyydet

Ylivieskan museot ja nähtävyydet tarjoavat monia tilaisuuksia tieltä poikkeamiseen.

Puuhkalan kotiseutumuseon pihapiiristä ja rakennuksista löytyy kiireen vastapainoksi vanhan ajan tunnelmaa. Museoalueelle siirretty Simo Pällin ateljee tarjoaa kurkistuksen autenttiseen taiteilijan työhuoneeseen. Paikan erikoisuus on Maitokannumuseo, jossa on esillä yli 700 kaadinta 15 eri maasta.

Kesäaikaan kannattaa poiketa keskustassa Helaalan myllyllä. Historiallisessa miljöössä, suojellussa myllyrakennuksessa toimii kesäkahvila. Mylly ja sitä ympäröivä rantapolku ovat pieni keidas keskellä kaupunkia.

Ylivieskan kaupunginkirjasto lehdenlukusaleineen on mainio piipahduspaikka.

Liiku ja harrasta

Leikkipuistot
Lasten kanssa voi suunnata vaikkapa liikennepuistoon (auki kesäaikaan) tai jollekin kaupungin lukuisista leikkipuistoista.

Liikennepuiston vieressä voi pelata myös minigolfia.

Uimapaikat
Hamarin uimaranta sijaitsee Koskipuhdon kaupunginosassa Kalajoen etelärannalla, Hamarin voimalaitoksen yläjuoksulla. Etäisyyttä Yli­vieskan keskustasta rannalle on noin 2 kilometriä. Uimaranta on suojaisessa poukamassa. Ui­mapaikan kohdalla on hiekkaranta- ja pohja. Alueelta löytyy uimakopit ja käymälät. Uimarantaan on sijoitettu ponttoneilla kelluva uimalaituri.

Noin 10 kilometrin päästä keskustasta löytyy pieni ja idyllinen Kekajärvi.

Uimahalli löytyy aivan keskustan kupeessa sijaitsevasta Liikuntakeskuksesta.

Liikuntaa, ulkoilua
Liikuntakeskuksessa on mahdollisuus harrastaa uinnin lisäksi monia lajeja keilailusta seinäkiipeilyyn, tenniksestä jääkiekkoon.
Liikuntakeskuksen pihalta löytyy betoninen skeittiparkki ja lähiympäristöstä kuntopolku, MOBO-kiintorastit sekä 18 väylän frisbeegolfrata.

Huhmarkallion ulkoilualueelta
löytyvät reitit patikointiin, polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn, talvella murtomaahiihtoon. Alueella sijaitsee myös kartingrata, syksyllä 2017 valmistunut 18-väyläinen frisbeegolfrata sekä talvikävijöille vauhdikas pulkkamäki.

Raudaskylällä sijaitseva Rauskin puisto on monipuolinen lähiliikunta-alue. Tekemistä tarjoavat mm. leikkikenttä, parkour-rata, 9-väyläinen frisbeegolfrata, koripallo- ja jalkapallokenttä, MOBO-kiintorastit, läheinen lintutorni sekä talvella luistinrata ja pulkkamäki.

Jos mieli tekee kauppojen hälinästä luonnon rauhaan, Ylivieskan lähiympäristöstä löytyy useita luontopolkuja, laavuja ja retkeilykohteita.

Kuntosaleja kaupungista löytyy useampikin:
Actic
Fysiomotion
Kuntokeskus Liikku

Kuntokeskus Puntti

Talviaikaan voi suunnata myös luistelemaan tai pulkkamäkeen, joita löytyy mm. useiden leikkipuistojen yhteydestä.
Jäähallissa
 on myös yleisövuoroja vaihtuvina aikoina.

Lähimmät golfkentät sijaitsevat Nivalassa ja Kalajoella.

Lapsille ja nuorille Ylivieskassa on tarjolla huikea määrä eri harrastusvaihtoehtoja. Niistä löytyy tietoja kaupungin nuorisopalvelujen kokoamasta harrasteoppaasta.